Opendeur oktober 2019

Op 27 oktober zullen wij de deuren van ons clublokaal openstellen voor alle publiek.

Tijdens de opendeurendag kunt u een kijkje nemen in de wereld van amateur radio. We laten zien wat onze hobby allemaal behelst en bezoekers zullen ontdekken dat die een heel interessante, diverse en sociale is.

Grote diversiteit

Met weinig vermogen een mobiel station opstellen in de natuur.

Leden van onze club tonen verschillende aspecten zoals communicatie via de HF band waarbij we verbindingen maken via spraak, het aloude CW (Morse code) of ook steeds meer digitale modes waarbij we een computer gebruiken. Of we nu in ons clubstation zijn, in het zendstation thuis (de Shack genaamd) of in de natuur waarbij we werken met kleine zenders die werken op batterijen.

Contact met het ISS op nationale TV

Maar ook hoe we afgelopen jaar contact hebben gelegd met astronauten in het ISS (International Space Station).

Zelfbouw projecten

Zelfbouwprojecten in clubverband

En natuurlijk laten we ook zien welke zelfbouwprojecten we regelmatig in clubverband uitvoeren. Iedereen helpt elkaar met kennis en ervaring. Daarmee is deze hobby erg toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Live demonstratie

Tijdens de opendeurendag zal een wereldwijde wedstrijd gaande zijn waaraan we met onze club aan deelnemen. Het doel van deze contest is om zoveel mogelijk contacten te maken met andere radio amateurs wereldwijd. Erg interessant om eens een kijkje te nemen.

Iedereen is welkom, jong en oud

Ons clublokaal ligt aan het Elandersplantsoen 84 te Turnhout.

De deuren zijn open van 12.00 tot 17.00
En we serveren een hapje en drankje aan democratische prijzen.