Basisopleiding

Start eerstvolgende cursus: 18/03/2023 !!

Wij zullen jaarlijks een basiscursus inrichten voor iedereen die graag wil kennismaken met het zend-amateurisme. Na deze korte opleiding zal er een praktische proef worden afgenomen door ervaren gelicentieerd zendamateurs, waarna men het theoretisch examen kan afleggen bij BIPT in Brussel, om zelf ook een ON3 basislicentie te kunnen bekomen.

Houders van een Basisvergunning hebben met een beperkt zendvermogen toegang tot alle radioamateurbanden tussen 3,5 MHz (80 m) en 440 MHz (70 cm).

Deze opleiding zal starten op 18 Maart 2023. Dit zal wekelijks doorgaan op zaterdag voormiddag van 10.00 tot 12.00 en zal bestaan uit 7 lessen. Na deze 7 lessen zal er een praktische proef moeten uitgevoerd worden door alle kandidaten. De opleiding bereidt u voor op het theoretische examen wat u gaat afleggen bij het BIPT in Brussel.

Tijdens de opleiding zult u kennis maken met een aantal zendamateurs van onze vereniging. U zult merken dat zij u antwoorden geven op alle vragen die u hebt als beginnend amateur. Of het nu gaat over de lesstof of over de keuze voor uw eerste zender en antenne.

Voor meer info en inschrijvingen kan u mailen naar on4nok@uba.be, of bellen naar +32 496 37 13 55.